Азис: Декларирал съм над 1 млн. лв. доходи

Моята Гала се занимава с тази работа, но доколкото разбрах, аз съм единственият, който съм декларирал над 1 млн. лв. доходи. Не ме притеснява тази проверка, аз съм честен човек.
Това заяви фолк певецът Азис, чието име, заедно с това на Глория, изскочи след като данъчните обявиха вчера, че проверяват доходите на 16 естрадни и фолк изпълнители, съобщава вестник „Труд“.
Обявената от Азис сума е за 2008 година и той вече си е платил налога върху нея.
Инспекторите от НАП вече са взели информация за доходите, които 16-те изпълнители са обявили пред агенцията в последните 5 години, съобщиха оттам.
Установено е, че едно от най-популярните имена в българската естрада изобщо не е подавало данъчна декларация в последните пет години. Според вестник „Стандарт“ става дума за Васил Найденов. Васко Кеца не е плащал данъци, но съвестно е плащал вноските си за здравно осигуряване.
Преслава пък е обявила само 86 000 лв. доходи за 2008 г., при положение че хонорарът й само за едно участие е минимум 6500 лв. Ако обявените от нея доходи в данъчната декларация са истина, излиза, че трябва да има само 13 участия на година.
„Нека ме проверяват – аз спя спокойно. Не съм съгласен с изказването на премиера, че в попфолка се укриват данъци. Нека първо да бъде извършена проверката и тогава да се говори. Не ме плашат такива проверки, плаши ме, че постоянно ми падат доходите, а държавата не прави нищо срещу пиратството. През миналата година “Пайнер мюзик” беше данъкоплатец №5 в Хасковска област. Ако се окаже, че не сме внесли някаква сума, гарантирам, че веднага ще бъде направено“, заявява пък шефът на музикална компания „Пайнер“ Митко Димитров.
Очаква се проверките на естрадните и фолк изпълнители да приключат до месец. Ако в хода на ревизиите се съберат достатъчно доказателства за извършени данъчни престъпления, материалите ще бъдат предадени на прокуратурата. Наказанието за укриване на данъци в особено големи размери може да стигне до 8 години лишаване от свобода, предупредиха данъчните.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *