Актуалната пътна обстановка в страната

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътищата са заснежени, със заледени пътни участъци, които се обработват и опесъчават. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.
Сняг вали на прохода „Шипка”, в Родопите, а дъжд почти в цялата страна. АМ „Тракия” и „Хемус” са почистени, но мокри, а на виадуктите – и заледени. Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в районите на Балчик и Генерал Тошево, до 100 метра в района на Кичево и по пътя Варна-Бургас.
Затворени са проходите Троян-Кърнаре, Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Върбишки, а временно поради снегонавявания са затворени пътищата Силистра-Добрич, Стамболово-Обединение, връх Шипка-връх Бузлуджа и Шипково-Рибарица. Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства: забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, по пътя Сливен-Ичера, Церево-Обретеник, както и в района на Ардино и Кирково. Всички автомобили да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Дюлински, Превала, Рожен, Пампорово, Печинско, по пътя Батак-Доспат, Велинград-Сърница и Ракитово-Цигов чарк. Товарните автомобили да са с вериги и през Прохода на Републиката и пътя Провадия-Айтос. Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета в областите Добрич, Русе и Велико Търново, по пътя Белово-Юндола и Пещера-Батак-Доспат.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *