Протести в страната срещу ГМО

© Снимка:Архив

Майки от Пловдив ще протестират пред сградата на общината срещу освобождаването на генномодифицираните продукти в България.
Протест под надслов „Здрави хора и земя, чисто от ГМО” ще има и в Русе. Шествието ще започне от 16 часа от Парка на младежта. Акциите са част от многобройните демонстрации в цялата страна срещу използването на ГМО в храните, организирани от неправителствени природозащитни организации „За да остане природа в България”.
Недоволство срещу приетите наскоро промени в закона ще изразят още във Варна и Велико Търново. Още за идеята и целта на протестите – от Надежда Максимова от Коалиция „За да остане природа в България: „Всички ще се синхронизираме горе-долу по едно време да излезем на централните площади, защото в четвъртък заседава Комисията по околна среда и водите в парламента, която ще гледа този некачествен закон, без изобщо да приемат нашите предложения, което е абсолютно потъпкване на най-малко декларираните от правителството готовност за диалог с гражданското общество. Те ще гласуват глупав закон и на него ще му гласуват мораториум, вместо да гласуват качествен закон.“

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *