Акциите на VW и Daimler поскъпват

Марки като BMW и Audi са на гребена на вълната на търсенето от развиващите се пазари. Тази тенденция доведе до рекордни обеми на продажбите на дребно на повечето германски автомобилни производители.
VW докладва днес, че през първата половина продажбите му са скочили с 14.1% до 4.09 млн. превозни средства. Ръст има при всичките осем марки на компанията, Като за същият период средният растеж на продажбите в индустрията е 6.1%.
Според редица анализатори германския гигант ще измести японците от Toyota като номер 2 в света в този отрасъл до края на годината.
Продажбите през първите шест месеца, очаквано са били задвижени от търсенето в Китай, където е отчетено повишение на броя на реализираните автомобили с 16.4% до 1.11 милиона, контрастиращи с европейския пазар, който остава под натиск.
Междувременно Daimler заяви, че планира въвеждането на допълнителни смени в най-големия си завод в Зинделфинген, където близо 24-те хиляди работници са построили повече от 460 000 луксозни автомобили Mercedes-Benz миналата година.
Броят на съботните смени за монтаж на C-Класа е нараснал от 16 до 28 през последните 12 месеца.
Акциите на VW поскъпват във Франкфурт с 2.77%, а тези на Daimler с 0.84%. Промишленият сектор парира спад на основния фондов индекс в Германия и два часа преди края на сесията DAX покачва с 0.52%, до 7 252.39 пункта.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *