Алексей Петров: Арестът ми е политическа репресия

Всичко е политическа атака, това заяви Алексей Петров на влизане в съда, където се гледа мярката му задържане под стража.
„Само г-н Цветанов с политическите си репресии има нещо общо“, това отговори той на въпрос каква е връзката му с групата на задържаните в операция „Октопод“, както и с „Наглите”, предаде „Фокус“.
„Аз нямам нищо общо – 20 години работя за държавата. Как ще се занимавам с такива неща“, попита реторично бившият съветник в ДАНС.

Днес следобед съдът ще трябва да реши дали Петров и още шестима души, задържани при операция „Октопод“, ще останат в ареста. Това са Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците, Момчил Кръстев и Николай Велков. Само за тях от общо 14 задържани при акцията прокуратурата поиска задържане под стража.

Повече от 10 години не е имало политическа воля да се разработваАлексей Петров, заяви междувременно пред журналисти в парламента Цветан Цветанов, предаде БТА.
„Реално държавата не е успяла да работи върху него, защото ако беше успяла, днес нямаше да говорим за „Октопод“, посочи министърът. По думите му липсата на воля в министър-председателите, които са били на власт през последните над 10 години, е довела до днешното състояние.
В отговор на репортерски въпрос дали евентуалното освобождаване на Алексей Петров няма да бъде неговият край като министър и политик, Цветанов заяви, че не се притеснява от бъдещата си политическа кариера.
„Аз имам задължение към обществото да защитя интересите на държавата и да върна доверието на евроатлантическите партньори“, допълни той.

„Енергията, с която подхожда вътрешното министерство, лично вътрешният министър, са много сериозен залог, че операцията „Октопод“ ще стигне до ефективна реализация“, коментира в Плевен бившият вътрешен министър Румен Петков, предаде БГНЕС.
„Ако обаче не се стигне до успешен край, това ще бъде катастрофа за държавата, а не за изпълнителите“, предупреди той.
Петков заяви, че според него над Алексей Петров не е имало политически чадър.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *