Американските банки имат право да ограничат тегленето на пари в брой

Мениджър на хедж фондове предупреждава за възможни ограничения на теглене на пари в брой от банки в САЩ

В интервю за „Stansberry Research“, мениджър на хедж фондове подчерта, че настоящата строга парична политика на Федералния резерв може да доведе до ограничения на тегленето на пари в брой от банки в САЩ. Според мениджъра, преди една година такава вероятност би била почти нулева, но сега непрекъснато се увеличава.

Той обяснва този риск с „лудостта на Фед“, като отбелязва безпрецедентната скорост и мащаб на повишаване на лихвените проценти от Федералния резерв. Мениджърът съветва да не се държат всички средства в банковата система, особено концентрирани при един кредитор.

Хендри смята, че в банковата индустрия на САЩ ще се наблюдава по-голямо бягство от депозити поради комбинацията от неконкурентни лихвени проценти и лекотата на бързото теглене на пари. Това подтиква вложителите да прехвърлят средствата си във фондове на паричния пазар, които осигуряват по-висока годишна процентна доходност.

В САЩ все още не са познати общи ограничения върху тегленията от банките, но те бяха въведени в Гърция и Кипър по време на дълговата криза в средата на 2010 г. В момента Нигерия също налага седмични лимити за теглене на пари в брой в размер на 20,000 наири.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *