Американски регулатори възпрепятстват развитието на криптоиндустрията – Чамат Палихапития

В един скорошен епизод на подкаста „All-In“, Питър Палихапития обвини регулаторите, включително председателя на Комисията за ценни книжа и фондови борси (SEC) в САЩ, Гари Генслер, че умишлено са насочени против криптоиндустрията.

Палихапития твърди, че регулаторите разглеждат криптовалутите като значителна заплаха за настоящата финансова система и правителството.

Те правят всичко възможно, за да премахнат сектора на цифровите активи от САЩ. Той също така твърди, че SEC е подложила Coinbase на изпитание, въпреки опитите на крипто борсата да спазва разпоредбите.

Според Палихапития, фалиралата криптоборса FTX е била най-близка до одобрение от регулаторния орган, въпреки че е била най-измамна.

Палихапития предполага, че регулаторните органи наказват криптоиндустрията за това, че тя разширява границите повече от всеки друг сектор на стартъп икономиката.

Той твърди, че криптовалутите представляват заплаха за естаблишмънта и че сега регулаторните органи плащат цената за това, че са позволили на индустрията да се развива без надзор. Според Палихапития, регулаторите използват претекста за защита на инвеститорите за затягане на контрола върху криптоиндустрията, но истинската им цел е да запазят статуквото.

Коментарите на Палихапития отразяват нарастващото чувство на безпокойство в криптообщността относно регулаторния пейзаж в САЩ. Много лидери в индустрията се опасяват, че САЩ отстъпват на други държави по отношение на иновациите и развитието в крипто пространството.

Те твърдят, че е необходима по-свободна регулаторна среда, която да позволи на индустрията да процъфтява и да се конкурира с други държави. Регулаторните органи обаче изразяват загриженост относно рисковете, които криптовалутите пораждат, включително измами, пране на пари и манипулиране на пазара.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *