Американците губят надежда, че ще успеят да възстановят финансовото си положение

По-малко от половината американци вярват, че ще успеят да възстановят финансовото си положение до равнището отпреди кризата, сочи допитване на анализаторската компания Zogby, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Според резултатите от анкетата едва 41 на сто от анкетираните американци вярват, че разклатеното им финансово положение ще се подобри.

На въпроса за влиянието на икономическата криза върху финансовото им състояние 13 на сто от участниците в проучването са отговорили, че то е разрушително. Други 21 на сто от анкетираните са заявили, че заради кризата са в крайно сложно положение, а 36 на сто – че положението им е затрудняващо.

Около 22 на сто от анкетираните са посочили, че икономическите проблеми почти не са засегнали финансите им, а 7 на сто от американците са отговорили, че кризата изобщо не се е отразила на материалното им благополучие.

Според изводите на социолозите от Zogby кризата има най-силно негативно влияние върху най-бедните слоеве от населението в САЩ. По-голямата част от участниците в проучването, които са определили влиянието на икономическата криза като разрушително, имат общ семеен доход от под 25 000 долара годишно.

Сред участниците, които са заявили, че кризата не ги е засегнала, 21 на сто имат общ семеен доход от над 250 000 долара годишно.

В анкетата са участвали над 41 000 пълнолетни граждани на САЩ.

БТА
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *