Амнистия за 7500 данъчни измамници в САЩ

Около 7500 граждани на САЩ, укривали данъци в различни страни, кандидатстваха за американската програма за амнистия на данъчните измамници, която обещава на тези, които се разкрият, да избегнат затвора и големите глоби, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на американската служба по приходите.
Данъчните измамници са укривали пари в над 70 страни на всички континенти, с изключение на Антарктида. Сметките варират от малко над 10 000 долара до над 100 000 долара, отбелязва агенцията, на която се позова БТА.
Интересът към програмата е безпрецедентен, коментира Дъг Шулмън от службата по приходите. „Идеята на тази програма е хората да бъдат привлечени и да преминат към правилната страна на закона“, обясни той. Службата отдавна има практика да позволява лица, които са си признали укриването на данъци преди агенцията да се е свързала с тях, да не бъдат наказвани със затвор, ако се съгласят да платят сумите, заедно с лихвите. Програмата не се отнася до наркодилъри и лица, занимаващи се с пране на пари, но ако прикритите доходи са законни, данъчните измамници могат да избегнат криминалното преследване.
Програмата е част от усилията на администрацията на президента Барак Обама да бъдат взети мерки срещу американците, които избягват данъчното облагане, като изнасят авоарите си в чужбина.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *