Ангелкова иска туристи и от Италия

Италия е сред основните целеви туристически пазари за България. Работим последователно и целенасочено, за да привличаме все повече италиански посетители. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на срещата си с Бенедето Дела Ведова, заместник- министър на министерството на външните работи на Италия и Н. Пр. Стефано Балди, посланик на Италия в София, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

По време на разговорите министър Ангелкова представи основните събития, които ведомството подготвя и ще бъдат включени в календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Очакваме италианския министър на културните ценности и туризма Дарио Франческини да бъде част от министерската среща, която ще се проведе през февруари следващата година, заяви министър Ангелкова. И допълни, че друго интересно събитие, в което страната може да се включи, е на тема туризъм и енергетика и ще се проведе в рамките на Дунавската стратегия през май догодина.

Министър Ангелкова посочи още, че двете страни имат много добри взаимоотношения в сферата на туризма, а страната посреща все повече гости от Италия. Според статистическите данни за периода януари-август италианските туристите у нас са над 114 хил., което е ръст от повече от 20% спрямо същия период на миналата година. А само за месец август ръстът е 21 процента, което означава, че в България са дошли повече от 22 хил. италианци. Те пътуват в цялата страна и посещават както морето, така и културно-исторически обекти, обясни министър Ангелкова в отговор на Ведова, какво посещават у нас гостите от Италия. Италианците търсят нови дестинации и променят посоките си за пътуване, в последните години, коментира Бенедето Дела Ведова, информира в.Стандарт.

Съвместни дейности между Пловдив и италианския град Матера също бяха коментирани по време на срещата. Двата града са определени за Европейска столица за културата 2019 г.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *