Април – месец на трудности за Биткойн и американските акции?

Маркус Тилен, ръководител на отдел „Изследвания и стратегии“ в Matrixport, заяви, че скорошното рале на американските акции може да повлияе положително върху криптовалутите, особено за Bitcoin и Ethereum, като април е силен месец за тях. S&P 500 има успешен април в осем от десет години, като средната възвръщаемост за последните десет години е 2.6%. Според Matrixport, инфлацията ще намалее, като всички рискови активи трябва да се повишат в резултат на това.

Решението на OPEC+ за намаляване на световния добив на петрол може да повлияе на криптовалутите, като активът Bitcoin изпита волатилност след това. Инжектирането на ликвидност от страна на правителството може да стимулира представянето на рисковите активи. Повишаването на инфлацията може да накара централните банки да продължат да повишават лихвените проценти.

Налице е индекс на страха и алчността, който показва, че алчността все още продължава да характеризира цялостното настроение на крипто пазара, но аналитичен ресурс предупреждава, че крипто пазарът може да стане твърде еуфоричен, надвишавайки критичната стойност.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *