Арестуваха луксозен ”Майбах” за 1 млн. лeва

Ултралуксозен “Майбах” модел 57S за близо 1 млн. лева гние арестуван на паркинга на Националната следствена служба (НСлС).
Разкошната лимузина е оставена на дъжд и слънце поради неплатен акциз, пише вестник „Труд“. Собственик на немския красавец е нашенец, който го докарал чак от Аляска. Но “пропуснал” да му внесе митото, което е над 100 000 лева.
От няколко дни майбахът се е превърнал и в атракция за служителите и посетителите на НСлС. А следователи, разследващи полицаи и призовани за разпит оглеждат престижната лимузина с нескрито любопитство. “Страхотна е! Но и десет живота няма да ми стигнат да си я позволя, дори да работя като луд! Сигурно е на някой от днешните баровци!”, възкликна белокос следовател, докато оглеждаше уникалната кола. От ръководството на НСлС обаче отказаха да разкрият как майбахът се е озовал в двора им.
В двигателя на автомобила „беснеят“ 550 конски сили, което му позволява да лети с 320 км/ч. Чисто нова лимузина струва приблизително 500 хил. евро и рядко може да се открие на родния пазар. Освен обичайните екстри като кожен салон, мултифункционален волан, сензор за дъжд, въздушно окачване, вакуум, махагон, немската лимузина разполага и със система за навигация DVD + TV, безключово палене, GSM система. Предната седалка, наподобяваща кожено кресло, е снабдена с масажен механизъм за отпочиване на тялото по време на дълъг пробег. А нозете на пътуващите могат да си отдъхнат върху килим от истинска агнешка вълна.
Емблемата на майбаха също е уникална. Легендарният знак – символ на съвършенството, е съставен от две букви “М” в сферичен триъгълник. Сред почитателите на “Майбах” у нас са известните бизнесмени Ветко Арабаджиев и Николай Банев. Преди време с екземпляр от неповторимото возило искаше да се обзаведе и Азис. Но смразяващата цена охлади мерака му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *