ББР сключила договори за 112,6 млн. лв. по схемата в помощ на бизнеса

Договори за кредити в размер на 112,6 млн. лева са сключени от Българската банка за развитие по схемата за подпомагане на бизнеса. Това съобщи изпълнителният директор на банката Ангел Геков, цитиран от Дарик. От бюджета до момента са отпуснати 250 млн. лева. С бързи темпове се работи и по другата линия, която е насочена целево към селскостопанските производители. Ресурсът за тях е в размер на 100 млн. лв., като 31 млн. лв. са вече насочени към банките. Разработва се и специална схема, по която да могат да се издават облигационни емисии за финансиране на проекти в инфраструктурата.
„Схема, която в момента разработваме, идеята е банката да емитира облигационен заем. Набраните средства по него да използва за финансиране на инфраструктурни проекти. Това е едната опция” каза Геков и допълни: „Другата е примерно по проекти, по които е възможно самият инвеститор да емитира облигации, ние да бъдем негов гарант, като съответно администрираме усвояването на средствата по проекта”.
„Подготовката на облигационна емисия не е толкова дълго мероприятие, още повече ако се прави от самата банка, би било още по-бързо”, каза още Геков.

insurance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *