Арестуваха Сретен Йосич в къща на Милошевич

Сръбският наркобос Сретен Йосич, по-известен като Йоца Амстердам, бе задържан при спецоперация на сръбската полиция и прокуратура. Според сръбското радио Б92 Йосич е задържан в къщата на Слободан Милошевич в Белград, където е живеел под наем.
Йосич е арестуван за 48 часа поради обвинение в участие в убийството на собственика на хърватското списание „Национал“ Иво Пуканич. Арестът е извършен по молба на хърватската полиция. От полицията в Загреб твърдят, че тази информация са получили от свидетелските показания на един от участниците в престъплението. Обискът в къщата в квартал „Дедине”, в която живее Сретен Йоцич, завърши късно вечерта.
Според полицейски източници, наркобосът ще остане в полицията, а след 48 часа ще бъде предаден на съдия-следовател. Хърватия не е поискала екстрадирането на Йосич, но сътрудничеството между Белград и Загреб в рамките на организираната престъпност продължава.
Пуканич и неговият директор на маркетинга в изданието бяха взривени на паркинга пред редакцията на 23 октомври вечерта в центъра на Загреб.
Името на Сретен Йосич нашумя тези дни и в България след като сръбският наркобос заяви пред Окръжния съд в Белград в началото на този месец, че докато е бил в България, е бил покровителстван от службите и от тогавашния главен секретар на МВР и сегашен кмет на столицата Бойко Борисов. Миналата седмица в Народното събрание бе създадена и парламентарна комисия, която има за цел да разкрие истината около твърденията на Йоца Амстердам.
Борисов категорично отхвърли тези твърдения и каза, че той лично е участвал в ареста и екстрадирането на сръбския наркобос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *