Технически анализ на валутите

Автор:ИК Популярна каса

EUR/USD

През тази седмица изглежда ще имаме „война” дали двойката ще направи пробив нагоре от триъгълника, за да продължи по-големия бичи сценарий обратно към 1.3734 или ще пробие надолу третия второстепенен възходящ канал и ще се понижи. Изглежда засега мечата сила държи контрола. Третия малък възходящ канал бе нарушен и евро/долар би трябвало да продължи низходящия сценарий. Двойката спадна под 1.3100 и сега тества психологическото ниво 1.3000. Пробив под това равнище ще предизвика по-нататъшен низходящ моментум с цели в района на 1.2890. CCI е на път да пробие нагоре -100 на часовия таймфрейм, предполагайки потенциален възходящ отскок с тестване на зоната на съпротива 1.3050-1.3100.

GBP/USD

Вчера паунд/долар направи опит за понижение. След нарушението надолу на формацията възходящ флаг (което би трябвало да ни даде добри къси сигнали), двойката имаше низходящ моментум до дъното 1.4515, но по-нататъшния мечи сценарий бе отхвърлен и английската валута рязко се покачи. На часовия таймфрейм се вижда, че след покачването двойката тества долната линия на флага като съпротива. Сигналите засега са неутрални. Първата подкрепа се вижда на 1.4570, чийто пробив може да доведе до по-нататъшно мечо движение. Най-близката съпротива е 1.4750. CCI е в неутрална зона на 3 графики (часова, четиричасова и дневна).

USD/JPY

Вчера долар/йена направи колебливо движение, сформирайки „дожи” на дневната графика. На часовата графика можем да видим как двойката намери добра подкрепа в района на 96.50 вчера след като имаше мечешки импулс. Преминаването по-рано тази сутрин под ключовата подкрепа 96.50 ще предизвика низходящо движение към 95.50. Непосредствена съпротива има в района на 96.90. CCI е на път да премине надолу -100 на четиричасовата графика, сигнализирайки за потенциален низходящ натиск.

USD/CHF

Долар/франк имаше възходящ моментум вчера. На читиричасовия таймфрейм можем да видим, че още веднъж трендлинията свърши добра работа като подкрепа, предотвратявайки по-нататъшната мечешка атака. Краткосрочните сигнали са възходящи с цели в района на 1.1670.. CCI, обаче е в прекупна зона и в посока да пробие надолу линията 100 на часовата графика, индикирайки за потенциален низходящ отскок с тестване на подкрепата 1.1515.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *