Аукционът на Еврохолд България в центъра на вниманието през седмицата

Иван Нончев

На 7 март (сряда) ще се проведе нов аукцион за продажба на 7,5 млн. акции (15% от капитала) на Еврохолд България, съобщиха от дружеството миналата седмица. С това свободно търгуваният обем акции на комапнията ще достигне 30% преди предстоящото увеличение на капитала.

Аукционът ще бъде закрит, като ще се подават само лимитирани поръчки. Минималната цена, на която ще бъдат предложени акциите, ще бъде 3 лв. за брой. Книжата на Еврохолд България поевтинях с близо 10% за предходната седмица до ниво от 3,37 лв.

От понеделник стартира търговията с правата от първоначалното увеличение на капитала на Сердика Пропъртис АДСИЦ. За записване ще бъдат предложени 150 хил. акции с номинална и емесионна стойност от 1 лв., които ще могат да се записват до 12 април включително. Учредители на Сердика Пропъртис са Контракт София ООД, притежаващо 70% от капитала, и ЗПАД ДЗИ с дялово участие от 30 на сто.

На 6 март е насрочено Общо събрание на акционерите на Сливница-1968. На събранието ще се гласува решение за продажба на недвижими имоти, собственост на дружеството, както и решение за неговото прекратяване и обявяването му в ликвидация.

В четвъртък (8 март) е последната дата за сключване на сделки с акции на ДЗИ Банк, даващи право на глас в Общото събрание на 26 март тази година, на което ще се гласува отписване на дружеството от публичния регистър.

В петък е последната дата за търговия с правата от увеличението на Ексклузив Пропърти АДСИЦ. Дружеството планира да увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 8 млн. лв. чрез издаване на 7,5 млн. акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. Акции ще могат да се записват до 4 април включително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *