А. Митова: Органите на САПАРД са тези, които регистрират нередности

Органите на агенция САПАРД са тези, които регистрират нередности. Досъдебните производства на специализираното звено на прокуратурата за борба с измами по еврофондовете не са основание да се спре регистрирането на нарушения от Агенцията, заяви началникът на спецзвенотоАнгелина Митовав предаването „Неделя 150“.

Тя добави, че контактите между ОЛАФ и прокуратурата са много добри, но още не е уточнено с кой орган на правителствено ниво ще комуникира ОЛАФ.

„Два пъти в месеца, мисии на представителите на ОЛАФ, които донасят данни, материали за извършени техни разследвания, предоставят ги на прокуратурата и няма никакъв проблем, няма никаква липса на координация между нас и този разследващ орган. По-важно е обаче към настоящия момент, кой ще бъде органът, с когото ще комуникира директно ОЛАФ на правителствено ниво. Преди беше вицепремиер Плугчиева в предходното правителство, която се занимаваше с еврофондовете. Сега все още не е уточнено. Мисиите на ОЛАФ предстоят.Те започватази есен“, заяви Митова.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *