Аpple загуби 25 млрд. долара за ден

Акциите на Аpple се сринаха, след като компанията показа двата си най-нови смартфона – iPhone 5S и iPhone 5C.

При затварянето на борсата в Ню Йорк една акция струваше 467.71 долара или с 5.44% по-малко в сравнение с предишния ден. В резултат, пазарната капитализация на Apple само за един ден се понижи с 24.5 млрд. долара, до 424.9 млрд. долара.

След представянето на iPhone 5 през миналата година акциите на Apple поскъпнаха до исторически максимум от 705 долара за акция. Сега компанията показа iPhone 5S с впечатляващи характеристики и iPhone 5C с цена от 99 долара при двугодишен договор в САЩ. По-евтиният модел трябва да завладее пазарите в развиващите се страни като Китай, но според анализаторите той от една страна не е достатъчно евтин, а от друга не е достатъчно добър като хардуер, за да е подходящ за амбициозната цел.

UBS, Merrill Lynch, Credit Suisse и Bank of America понижиха очакванията си за акациите на Apple през тази година досредно 520 долара за лот.

Новите смартфони тръгват в продажба в САЩ и още 8 страни на 20 септември. iPhone 5S ще струва 649, 749 и 849 долара, в зависимост от размера на RAM паметта. Цената на iPhone 5C ще е съответно 550 и 650 долара без договор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *