Байдън изразява тревога за банковата система на САЩ – цените на Биткойн падат.

Въпреки това, след изявлението на Байдън, Биткойн и повечето криптовалути отбелязаха спад. Цената на Биткойн се понижи с 4%, като също така регистрира спад от около 10% спрямо пика си от април 2023 г. BTC успя да се възстанови донякъде, като към момента на написване на статията се търгува на ниво от 28 650 долара.

Междувременно, последният срив на First Republic Bank, третата голяма банка, която фалира в рамките на два месеца, също допринесе за нестабилността на банковата система на САЩ. През първото тримесечие на 2023 г. банката загуби над 72 милиарда долара в депозити, тъй като клиентите преместиха средствата си другаде. Този срив доведе до рязък спад на цената на акциите в края на април 2023 г., докато цените на Биткойн се покачиха до 30 000 долара. Освен това, други банки като Silicon Valley Bank и Signature Bank също бяха подложени на критики през този период.

Във връзка с настоящото състояние на банковата система на САЩ, цените на Биткойн не показаха значителна реакция. Въпреки това, всяко смущение в традиционната финансова система може потенциално да подкрепи дългосрочния растеж на крипто пазара. Байдън обеща да защити вложителите, включително малките предприятия, които се нуждаят от обработка на заплатите на работниците си. Той повтори, че всички вложители ще бъдат защитени, докато акционерите може да понесат загуби.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *