Банка Пиреос и ING подписаха споразумение за партньорство

От: Красимир Йорданов

Банка Пиреос България и ING официално обявиха днес подписано споразумение между двете институции от 8 декември за партньорство в областта на финансовите и застрахователни услуги за физически лица.

Двете институции очакват Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе по споразумението през януари 2007 г., а съвместните дейности да стартират през март-април догодина.

Предвид това, че ING Bank е специализирана в корпоративното банкиране, индивидуалните и клиенти ще бъдат обслужвани от Банка Пиреос. От своя страна последната ще предлага в своята клонова мрежа животозастрахователните и пенсионноосигурителни продукти на ING.

Чрез комбинацията между опита на Банка Пиреос в банкирането на дребно и този на ING в областта на пенсионното осигуряване и животозастраховането партньорството ще цели да предостави на клиентите на двете институции по-богата гама от продукти и услуги. За целта двете финансови институции ще създадат оперативни комитети, които да разработват съвместни продукти в зависимост от нуждите на клиентите.

ING и финансова група Пиреос имат стратегическо партньорство в Гърция от 2002 г. под формата на смесено дружество в областта на банковото застраховане

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *