Банките започват да си търсят непогасените кредити от поръчителите

„Труд“ отделя две страници за разяснения по вота, но и предупреждава от първата си страница, че 54 плажа са опасни за къпане. Всекидневникът пояснява, че спасителите масово бягат за Флорида и така една четвърт от плажовете край морето ще бъдат опасни за летуващите.

От заглавната страница на „Стандарт“ научаваме, че в страната ни масово се водят семейни войни за кредити. Става дума за това, че много хора не смогват да погасяват кредитите си и трезорите започват да си търсят парите от поръчителите, които обикновено са близки роднини, приятели и съседи. Банките засега рядко прибягват до съдия-изпълнители, допълва „Стандарт“, но от есента масово ще започнат да конфискуват имущество, предупреждава изданието.

Подобна тема извежда в заглавие и вестник „Сега“. Според него разпродажбата на ипотекирани къщи вече минава през Интернет, като частните изпълнители пускат в мрежата търговете за апартаменти и коли, отнети от осъдени длъжници.

„Монитор“ избира за челната си страница заглавието „Полицаи до всяка нощна гонка“. Според изданието полицията подхваща незаконните улични състезания заради гибелта на двама младежи на околовръстното.

Вестник „Дума“ отделя две страници за посещението на премиера в село Партизани и за коментарите му по наболели въпроси.

Ако предпочетете „24 часа“ заглавната му страница ще Ви изненада със съобщението за невиждани отстъпки от автомобилните фирми заради кризата. Битката за купувачи достигнала апогея си на софийския автосалон през уикенда, разяснява часовия всекидневник.

Как хотелиери привличат туристи с джетове и сладолед можете да прочетете на първата страница на весник „Новинар“, според който цената на почивката у нас е по-ниска от тази в Турция или Гърция, но засега не е ясно дали екстрите, предлагани от хотелиерите, ще важат за целия ден или само за определени часове.

„Пари“ извежда в заглавие „Ваксина срещу кризата“ имайки предвид, че общата печалба на фармацевтичните компании се е повишила на фона на други фирми.

„Класа“ пише в заглавие – „Русия има пълно доверие в долара като резервна валута“. Вестникът цитира руският финансов министър, според когото на икономическия сектор все още цари несигурност, а и все още е твърде рано да се говори за стабилност в цените на петрола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *