Банско откри подобаващо зимния сезон

Любителите на ските и сноуборда в Банско ще се пързалят тази зима на цени от миналия сезон. 50 лв. на ден струва картата за всички лифтове в ски зоната, включително и за кабинковия.
За деца под 12 години родителите ще плащат по 30 лв. 13-дневната карта пък е на цена от 545 лв., като детската е 329 лв. Полудневната такса е 37 лв. за възрастни и 23 за малчуганите.860 лв. ще струва на желаещите да притежават неограничен достъп до съоръженията за целия сезон, като за децата многомесечната такса е 660 лв.
Скилегендите Марк Жирардели, Пирмин Цурбриген, Петър Попангелов, Боян Крижай, Пол Акола, Патрик Ортлиб, Петер Мюлер и Хуберт Щролц открихавчера новия зимен сезон в Банско, съобщи БТА. Пред хилядно множество осмината сътвориха прекрасно шоу на писта „Алберто Томба“ в името на една благородна кауза – подпомагане на детския ски спорт в България. Знаменитите скиори подкрепиха стартиралата през миналата година инициатива „Научи се да караш ски“ на Българската федерация по ски, като се включиха в благотворително състезание – паралелен слалом.
Скилегендите бяха отличени от кмета на община Банско Александър Краваров с почетния знак на града. Единствен Марк Жирардели не получи това отличие, защото вече го притежава, а и от няколко години е почетен гражданин на Банско, заради приноса му за популяризирането и утвърждаването на града като модерен зимен център със световна известност. За сметка на това кметът Краваров му връчи специален подарък, изработен от възрастна негова фенка от Банско – кабаница, както тук наричат овчарския ямурлук, заедно с домашно плетени вълнени чорапи и шарена торбичка.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *