Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков проведе срещи с посланиците на Германия и Швеция

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков проведе работни срещи с извънредните и пълномощни посланици в България на Федерална република Германия Матиас Хьопфнер и на Кралство Швеция Пол Бейер, съобщават от министерството. На срещите присъстваха представители на неправителствени организации на двете страни, които изложиха своите идеи за подобряване на условията за правене на бизнес в страната, които ще доведат до положителен ефект върху икономическото й развитие.
Министър Дянков и Н. Пр. Матиас Хьопфнер обсъдиха предложенията на Германо-българската индустриално-търговска камара за увеличаване на икономическия растеж и трудовата заетост. Основните области на сътрудничество са инфраструктура, енергийна ефективност, повишаване качеството на образованието, здравните и административните услуги.
На срещата с Н. Пр. Пол Бейер присъстваха представители на Шведския търговски съвет и Българо-шведската търговска камара. Тема на разговорите бяха възможностите за разширяване на присъствието на инвеститори от региона на българския пазар, както и на български фирми в скандинавските страни.
Министър Дянков запозна немските и шведските партньори с приоритетите и решителните мерки, предприети от правителството за прозрачност и ефективност в управлението. Представителите на Германия и Швеция изразиха увереност, че тези стъпки ще продължат да оказват положителен ефект върху имиджа на страната и доверието на инвеститорите в българските институции.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *