БАН и ВУЗФ обединяват сили в името на по-добро обучение

Българската академия на науките (БАН), Икономическият институт към БАН и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) сключиха споразумение за съвместна дейност и академично партньорство.
Целта на партньорството е повишаване на качеството на обучение, което всяка от институциите предлага, както и съвместно развитие на научноизследователска дейност.
На официална среща на 30 септември в сградата на ВУЗФ споразумението подписаха председателят на БАН акад. Никола Съботинов, директорът на Икономическия институт към БАН д-р Митко Димитров и ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов.
Трите институции ще обединят сили и творчество за съвместно участие в разработването на национални и международни проекти и тяхното изпълнение, съвместно организиране на национални и международни научни и образователни форуми и участие в тях, както и създаване на смесени научноизследователски колективи за осъществяване на съвместни разработки и публикации.
БАН и ВУЗФ ще си сътрудничат в изготвянето и реализирането на съвместни програми за обучение и подготовка на докторанти по специалности от професионално направление «Икономика”, както и осигуряването на преподаватели по програмите и тяхното популяризиране. Партньорството се изразява и във взаимното предоставяне на материално-техническите бази и обмен на лекционни фондове за постигане на общите цели.
Развитието на науката и научноизследователската дейност е абсолютен приоритет за Българската академия на науките. Съвместната дейност с партньор като Висшето училище по застраховане и финанси е възможност за обогатяване и развитие на науката и образованието, което желаем да постигнем с общи усилия, коментира Акад. Никола Съботинов, Председател на БАН.
Партньорството с БАН е признание за ВУЗФ. Като учебно заведение за нас е важно да се развива качеството на образованието и науката и ще се радваме да дадем своя принос към това водени и в партньорство с най-голямата научна институция в България БАН, коментира доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *