М. Велчев: От управляващите всички говорят, а нищо не вършат

Притесняват ме множеството сигнали от бизнеса, че държавата задлъжнява все повече към бизнеса. Ние се намираме във финансова криза и работа на държавата е не да си решава собствените проблеми за сметка на бизнеса, а да подпомага бизнеса като изплаща навреме своите задължения към него.

Товаказа заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев по време на пресконференция заседание на Националния съвет на жълтата партия, предаде агенция Фокус.

Според Велчев, в момента бизнеса кредитира държавата безплатно, защото на фирмите не се заплаща за извършените дейности по обществените поръчки, както от министерства така и от общини. Велчев посочи, че все още възстановяването на ДДС не става в рамките на един месец.

„Подкрепяме намеренията за бързо връщане на ДДС. Надяваме се, че ще бъдат продължени подобни антикризисни мерки, които НДСВ предложи още преди година,” посочи Велчев. По думите му, по време на криза държавата освен за безработните трябва да се грижи и за тези, които работят и гледат деца.

Той каза още, че се надява с новия бюджет управляващите да приемат предложенията на НДСВ за облекчаване на младите семейства с първи ипотечен кредит, за заплащане на 100% на заплатата на майките, които отглеждат децата си в първата година след раждането. „Имаме безпокойство от разнородните сигнали за реформа на пенсионната система, които изказвания не почиват на сериозни анализи и прогнози”, посочи Велчев. По думите му, реформа е необходима, нослед като свърши икономическата криза.

„Като цяло заключението ни е, че от много приказки, в държавата не се върши сериозна работа. Това не е само наша констатация, чуваме я от всякъде, че държавата е в блокаж и призоваваме правителството да започне да върши своята работа”, каза още Велчев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *