Барак Обама е предложил Джеймс Уорлик за посланик на САЩ в България

Американският президент е внесъл в Сената предложение за назначаване на Джеймс Уорлик за нов посланик на САЩ в България, предаде агенция Интерфакс, като се позовава на пресслужбата на Белия дом.
В началото на сегашното десетилетие Уорлик е работил като генерален консул на Съединените щати в Москва, а след това е бил съветник на американския посланик в Ирак Пол Бремър. От април 2006 г. той е заместник-помощник-държавен секретар по въпросите на международните организации.
Барак Обама предложи по-рано съпругата на Джеймс Уорлик – Мери Уорлик, за посланик на САЩ в Сърбия. Между 2001 и 2004 г. тя е била министър-съветник по икономическите въпроси в американското посолство в Москва. През периода 2007-2008 г. Мери Уорлик е заемала постовете директор на отдела за Русия в Държавния департамент, специален помощник на президента и старши директор за Русия в Съвета за национална сигурност на САЩ. До май тази година тя е била изпълняващ длъжността заместник-министър на отбраната по въпросите на Русия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *