”БГ пощи” кандидатстват за туроператор

„Български пощи“ АД ще кандидатстват за лиценз за туроператорска дейност, заяви Венцислав Харманджиев, директор на дружеството, след като подписа споразумение с „Албена” АД да предлагат в пощенските станции талони за 10% отстъпка за почивка в курорта.
Български пощи първо ще създадат пост турист –нова структурна единица в дружеството и след това ще подадат документи за лиценз за туроператорска дейност, предаде БГНЕС.
Предвижда се в 2 984 пощенски офиса да бъде осигурена възможност и за почивка в съседните ни страни – Гърция, Турция, Сърбия, както и в техните пощенски офиси да се предлагат възможности за почивка на нашите курорти.
Преди подписването на договора с морския курорт Харманджиев, заедно с посланика на Италия у нас Стефано Бенацо представи екологичен и икономичен автомобил за пощенски услуги. Полезното тегло на колата – т.е. на пощенските пратки и на шофьора е 200 кг. Автомобилът е бил в Русе от няколко месеца. Предвижда се един месец да бъде експериментално използван и по софийските улици.
След представянето на колата на Стефано Бенацо съобщи, че Италия е на трето място по инвестиции и търговски обмен с България и през миналата година бизнес оборотът е бил около 3 млрд. евро. Той припомни, че днес в Италия се провеждат изборите за ЕП и в Италианското посолство също има урна, където гражданите на средиземноморската страна могат да упражнят правото си да гласуват за ЕП. На последните избори за Европарламент в Италия са гласували около 70 % от гражданите й. Бенацо пожела и у нас избирателната активност да е по-висока от очакваната. „Да бъдем в ЕС означава да имаме много права, но и задължения. Това означава и да гласуваме”, допълни Бенацо.
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *