БДЖ поема клиенти и товари през Гърция

„Български държавни железници“ ЕАД има готовност да поеме заявките на всички клиенти, които желаят да осъществят превоз на товари до Гърция, съобщиха от дружеството.
Във връзка със стачката на гръцките фермери, блокирали пътищата в граничните райони, и по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Александър Цветков БДЖ е създало извънредна организация за превоз на товари до южната ни съседка. Заявените поръчки за превоз на товари ще се обработват ускорено, което ще даде възможност за тяхното по-бързо придвижване.
Железопътните гари, на които могат да се извършват товаро-разтоварните дейности са „София-товарна“, „Благоевград“, „Дупница“, „Дамяница“ и „Кулата“.
Товарите от гарите в Благоевград, Дупница, Дамяница и Кулата пътуват и се разтоварват на всички железопътни гари в Гърция, които са отворени за търговска дейност.
На гара „София-товарна“ се предлага възможност за поемане на заявки за товарене на контейнери. На гръцка територия, контейнерите се разтоварват на гарата в Солун, както и в търговско-логистичния център в Промахон.
Клиентите на БДЖ могат да получат подробна информация за предлаганата услуга от поделението за международна и вътрешна спедиция „БДЖ СПЕД“ на телефони /02/ 932 41 49; /02/ 932 42 12; /02/ 932 42 07.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *