Берлускони обеща да купи първия марков джип УаЗ

Руският премиер Владимир Путин и италианският му колега Силвио Берлускони си поговориха за футбол и високопроходими автомобили вчера, в паузата на преговорите за природния газ, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
Берлускони е на частно посещение в Русия, акцент на което стана енергийното сътрудничество между двете страни.
Двамата отдавнашни приятели, които се видяха още в сряда вечерта в Санкт Петербург, се появиха усмихнати по руската телевизия. Те се поздравиха взаимно за победата на Рубин Казан и на Милан вчера в Шампионската лига над испанските Барселона и Реал Мадрид, посочва руската агенция РИА Новости.
„Малко усложняваме международните отношения, особено с Испания“, каза шеговито Берлускони. „Ще се наложи да поработя с шефа на испанското правителство“.
Освен това той обещал да купи първия марков джип УаЗ, който ще бъде произведен до края на годината в завода на компанията Солерс, в руския Далечен изток.
„Берлускони реши да стане купувач на първия високопроходим УаЗ, който ще бъде произведен в този завод“, обяви говорителят на Путин. Италианският вестник „Република“ писа, че премиерът Берлускони пристигнал в Русия „натоварен с изтънчени вина“ за Путин, добавя АФП.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *