Бивш шеф на FTX арестуван от ФБР в разследване за крипто измами

Бившият изпълнителен директор на FTX Саламе е направил значителни дарения в подкрепа на републикански политически кандидати. Той е бил тясно свързан с основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд, преди компанията да обяви фалит през ноември миналата година.

Федералните органи обвиниха Банкман-Фрийд в организиране на измамна и незаконна схема за финансиране на кампании във FTX. Няколко бивши ръководители на компанията, включително трима висши мениджъри, са признали вина и са се съгласили да свидетелстват срещу него.

Саламе е поставен под разследване заради даренията му в размер на $24 милиона на политически кандидати по време на междинните избори през 2022 година.

Претърсването на къщата на Саламе на стойност $4 милиона показва, че федералната агенция продължава разследването си за фалита на FTX, тъй като процесът срещу Банкман-Фрийд се очаква да започне през октомври.

ФБР разследва няколко служители и съветници от обкръжението на Банкман-Фрийд, включително по-малкия му брат. Не е ясно какво точно е търсила ФБР по време на претърсването.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *