Бизнесът във Великобритания иска страната да остане в ЕС

Ръководители на работодателска организация във Великобритания заявиха, че страната трябва да остане в Европейския съюз, тъй като това ще е по-добре за бизнеса. В същото време бизнесмените поискаха от премиера Дейвид Камерън да се противопостави на постепенното разширяване на правомощията на ЕС, предаде БГНЕС.

Коментарите на Конфедерацията на британската индустрия (КБИ) подкрепят позицията на премиера Камерън, който заявява, че иска страната да остане в Евросъюза, но обеща да предоговори условията за оставането й в него и да постави този въпрос на референдума през 2017 г., ако тогава продължи да оглавява правителството.

В доклада на КБИ, обхващаща около 240 00 членове, е подчертана нейната позиция за ролята на Великобритания в ЕС. „Позицията на британските работодатели е недвусмислена: единният пазар е от фундаментално значение за нашето бъдеще. Евросъюзът дава на страната достъп до пазар от 500 милиона души и й помага да привлича чуждестранни инвестиции“, подчерта генералният директор на КБИ Джон Кридланд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *