Бизнес климатът и лихвите по кредитите и депозитите на фокус през седмицата

Настоящата седмица ще премине под знака на данните за кредитната и спестовната активност на фирмите и населението и цената на заемния ресурс. Отминалата седмица бе белязана от успешната емисия на три типа еврооблигации за общо 3,1 млрд. евро на международните капиталови пазари.

Ето и кои ще са по-важните корпоративни събития и макроикономически данни, които ще следим през следващите пет работни дни.

23 март, понеделник, е началната дата за търговия с права от увеличението на капитала на Елана Агрокредит АД.

В първия ден от седмциатаБългарска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 10,5-годишни държавни ценни книжа за 50 млн. лв.

За този ден са насрочени общите събрания на акционерите на Формопласт АД и Континентал Холдинг АД, което се намира в ликвидация.

Във вторник (24 март) БНБ ще публикува своята парична статистика за февруари.

Националният статистически инистут (НСИ) ще представи предварителни данни за цените на вноса и износа през четвъртото тримесечие на 2014 г.

Общо събрание ще имат акционерите на Адванс Екуити Холдинг АД.

В сряда (25 март) ще заседават собствениците на акции на Сити Пропъртис АДСИЦ.

В четвъртък (26 март) централната банка ще оповести данни за лихвените проценти по депозитите и кредитите през февруари.

26 март е датата на аукциона за неизползваните права от емисията облигации на Индустриален Холдинг България АД.

В петък (27 март) БНБ ще публикува данни за размера на брутния въшнен дълг към януари 2015 г.

НСИ ще представи данни за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през февруари. За 2014 г. ще бъдат изнесени окончателни данни за туристическите пътувания и разходите за туризъм на населението.

От националната статистика очакваме и информация относно бизнес климата през март.

В събота (28 март) срещу неделя (29 март) преминаваме към лятното часово време. В 3:00 часа местим стрелките с един час напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *