Форум „Силни региони за силна икономика“ активира бизнеса

Ред е на община Търговище да бъде поредния домакин на националния бизнес форум „Силни региони за силна икономика“. Проявата  ще се състои поетапно в 20 големи общини в страната, а целта на този „маракон“ е да се активира местния икономически потенциал и преди всичко укрепване на малкия и средния бизнес.Темите на форума ще бъдат свързани с инвестиционната активност и насърчаването й, с европейските финансови механизми в подкрепа на предприемачеството, публично-частните партньорства, връзката между образование, наука и бизнес и други. Сред лекторите ще бъдат евродепутатът Андрей Новаков, представители на Българската търговско-промишлена палата, на Асоциацията на индустриалния капитал в България, на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и други.
Форумът ще е на 11 май и ще бъде открит от кмета на Търговище Дарин Димитров. Събитието е отворено за всички желаещи, посочват организаторите от списанието „Бизнес клуб“ в партньорство с водещите бизнес организации в страната. Вечерта ще продължи с концерт-спектакъл „Свята земя българска“ в парка „Борово око“.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) е партньор на националния бизнес форум „Силни региони за силна икономика“. Защитавайки мотото, че „Държавата създава условията, а бизнесът благата“, организаторите се стремят към изграждането на стабилен информационен мост между бизнеса и държавата. За успешното развитие на българската икономика, мащабното събитие цели да засили взаимодействието между предприятията и общините, както и съвместната работа с държавната администрация.
Форумът „Силни региони за силна икономика“ се организира от списание „Бизнес Клуб“ и 20 големи общини в страната. Той ще се състои в периода от 20.04 до 30.06.2017г. Поканени са представители на местния бизнес, които ще имат възможността да получат полезна информация за нови форми на финансиране, актуалното около европроектите, данъчни облекчения, международни пазари, тенденции в брандинга, маркетинга и рекламата, мотивацията, новостите в изискванията на НАП, счетоводството и ТРЗ, човешките ресурси, иновациите, предложения за инвестиции и други.

 

Милен АТАНАСОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *