Бил Гейтс иска LinkedIn да е Facebook за работещия свят

Идеята е в социалната мрежа хората да намират важни неща, свързани с кариерата им, коментира съоснователят на Microsoft

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс коментира, че е ентусиазиран от сделката за придобиването на LinkedIn за 26,2 млрд. долара. В нея той вижда възможност за изграждането на бизнес мрежа за работещия свят по начина, по който Facebook е създала платформа за социални общности, пише Bloomberg.

По думите му целта е потребителите да се насочат към LinkedIn, виждайки в нея източник, от който да научават повече неща, свързани с кариерата си, с компанията, в която работят, и за самата индустрия.

„Ако успеем да направим списъка ни с новини толкова ценен, колкото този на Facebook, това означава създаването на голяма стойност, като ще се случи в рамките на няколко години“, обясни Гейтс.

Придобиването е шанс Microsoft да се сдобие с инструмент в сферата на социалните мрежи. Цената на трансакцията, обявена на 13 юни, остава една от най-големите в технологичната индустрия.

Гейтс, който остава член на борда на директорите на Microsoft, изглежда не е притеснен от спада с 2 на сто в цената на акциите на Microsoft по-рано тази седмица, отчетен след обявяването на сделката.

„Смятам, че общата стойност на двете компании е по-голямата от отделната на всяка от тях. Обичам идеята, че пазарът иска от нас да покажем точно това“, коментира още Гейтс.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *