Битка между купувачи и продавачи около критическа техническа точка

Технически анализ за 02.11.200909.31.AM

EURUSD

Евро/долар не успя да продължи възходящия моментум в петък и сега ретества трендлинията на подкрепа, както се вижда на дневната графика. Този факт го разглеждаме просто като битка между купувачи и продавачи около критическа техническа точка. Какво ще се случи днес, може би ще е много важно за седмичните изгледи на фона на Non-farm payrolls от САЩ в петък. Сигналите са неутрални в близка перспектива но колкото по-дълго двойката остане над трендлинията, възходящия сценарий за повторно тестване на 1.5062 преди целта 1.5300 е още непокътнат. Въпреки това, ако имаме валиден пробив под трендлнинията, би трябвало да имаме низходящи изгледи за тази седмица, с техническа цел в района на 1.4450.

GBPUSD

Технически, ни ми хареса какво стана с паунд/долар. Двойката изглежда се „захласна” по горната линия на низходящия канал и никога сякаш не иска да я напусне. Както се вижда на дневната графика, синята линия е кръгова зона, показваща по-ниски върхове индикирайки отслабване на бичия натиск. Въпреки това цената сега е още над низходящия канал, така че няма никаква причина за поставяне на къси позиции на този етап. Най-близката подкрепа е на 1.6320. Пробив под тази зона би трябвало да предизвика по-нататъшен натиск надолу с цел 1.6113. Първата съпротива е на 1.6488, чийто пробив би трябвало да доведе до бъдещ възходящ натиск с тестване на 1.6600-1.6700.

USDJPY

Долар/йена имаше значителен низходящ импулс в петък. Както можем да видим на дневната графика, възходящия канал бе нарушен още веднъж надолу, дори по-убедително от първия път (фалшивия пробив), индикирайки низходящи изгледи. Сигналите са за надолу в кратки срокове с цел в района на 88.80. Обаче, CCI е в препродажбена зона и в посока нагоре на часовата графика, така че не се впускайте в продажби сега и внимавайте за потенциалне отскок нагоре с тестване на зоната на съпротива 90.10-90.50. Пробив над тази област би трябвало да ни отведе в неясна търговска зона.

USDCHF

Като цяло, откакто наруши низходящата трендлиния и имаше възходяща корекция, долар/франк е в консолидация сега, отразявайки зона на правоъгълник от 1.0280-1.0166, както се вижда на четиричасовата графика. Сигналите са неутрални засега. Пробив от рейнджа би трябвало да ни даде по-ясна насока. Пробив нагоре ще продължи възходящата корекция към 1.0380 дори 1.0450, докато пробив надолу ще ни върне отново към низходящо повторно тестване на психологическото ниво 1.0040/00.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *