ДФ „Земеделие“ публикува отпуснатите средства за селските райони

Повече от 7 млн. лв. са влезли досега във Великотърновска област по Програмата за развитие на селските райони. В справката, която е публикувана на сайта на ДФ „Земеделие“ – Разплащателна, са вписани имената на повече от 70 бенефициенти, които са получили полагащата им се финансова помощ, предаде „Янтра днес“.
Най-много средства са отишли в Горнооряховска община – около 2 млн. лв., в Павликенска – над 1,7 млн. лв., в Свищовска община – повече от 1,3 млн. лв., в Полскотръмбешка – 870 хил. лв. Само по един проект са получени субсидии в Еленския, Стражишкия и Сухиндолския край, като финансовото подпомагане за всеки е в размер на 24 446 лв.
Над 700 хил. лв. са преведени на горнооряховската фирма „Универсал“, 630 хил. на горнооряховския арендатор Петко Илиев, почти 553 хил. на “Кемапул” ЕООД в Свищов, 540 хил. на ЗППК “Напредък” в Павликени, повече от 300 хил. на „Деметра ИИ“ в Дъскот.
Голяма част от бенефициентите от областта, които вече получиха полагащата им се финансова помощ, са подали заявления за подпомагане по мярката за модернизация на земеделските стопанства от Програмата за развитие на селските райони. Така с нова техника се снабдиха земеделските кооперации „Зора 1“ в Българско Сливово и „Напредък“ в Павликени.

Модерни трактори, зърнокомбайн и прикачен инвентар купиха свищовската фирма „Кемапул“ ЕООД, „Деметра ИИ“ в Дъскот и „Рачев 2“ ООД в Павликени.

„Пролет 90“ във Велико Търново работи с нов комбайн „Джон Диър“, модерен трактор и товарач. Благодарение на Програмата за развитие на селските райони с нова селскостопанска техника се снабдиха още фирми и арендатори, които обработват хиляди декара земеделска земя в областта.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *