Биткойн – Изглежда обещаващо за бъдещето, но със задължителни предизвикателства пред работещите с него.

В скорошно интервю за „Stansberry Research“, Макглоун изрази своите виждания относно Биткойн, като предупреди, че рисковите активи, включително водещата криптовалута, може да се изправят пред значителни предизвикателства в бъдеще.

Анализаторът посочи намаляването на предлагането и ранното приемане на Биткойн като основни причини за своето оптимистично мнение и призова да има бичи настроение към флагманската криптовалута в бъдеще.

Макглоун призна, че последните ръстове на цените на Биткойн вероятно са причинени от мечото пазарно рали. Той смята, че ако други корелирани активи намалят стойността си поради рецесия, Биткойн ще последва примера им. Анализаторът прогнозира, че Биткойн вероятно ще бъде първият, който ще отбележи спад на пазарите, тъй като все още е рисков актив.

В момента на писане на статията, текущата пазарна стойност на Биткойн е $27,300.

Въпреки първоначалната си търговска стойност от около $16,500 в началото на годината, цената на дигиталната валута нарасна с почти 90%, достигайки връх от около $31,000 през април 2021 г.

Макглоун обаче е от мнение, че в бъдеще Биткойн ще функционира като сигурна инвестиция, подобно на златото и дългосрочните облигации. Важно е обаче да се отбележи, че активът ще продължи да бъде обвързан с определено ниво на риск.



Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *