Потенциалът на Dogecoin за растеж и иновации чрез предоставянето му в обращение

През декември 2022 г., предлагането на DOGE в обращение е равно на 132 милиарда токена. За разлика от горната граница на биткойн от 21 милиона монети, DOGE няма ограничение за общия брой токени, които могат да бъдат генерирани.

DOGE използва консенсусен механизъм за доказателство за работа (PoW) за добива. Миньорите използват компютри за решаване на сложни математически задачи, за да потвърждават транзакции и да генерират нови монети. Всеки блок съдържа 10 000 DOGE и всяка минута се добавя един блок към веригата, което води до създаването на 1.44 милиона нови токена на ден.

Постоянното предлагане на DOGE допринася за относително ниската му цена, която в момента е 0.082 долара, значително по-ниска от историческия връх от 0.74 долара, достигнат през 2021 година. Популярността на монетата се дължи на ниската ѝ цена и на факта, че тя е предназначена за плащания.

Теоретично неограниченото предлагане обаче доведе и до значителна волатилност на криптовалутата.

Бъдещето на DOGE е несигурно поради няколко фактора, включително комбинираното му предлагане в обращение, липсата на полезност като меме монета и опасенията относно високата консумация на енергия на неговия PoW консенсусен механизъм.

Фондация Dogecoin се партнира със съоснователя на Ethereum, Виталик Бутерин, за да може меме монетата да премине към PoS система, което би могло да се отрази благоприятно на нейната консумация на енергия.

Въздействието върху цената й обаче остава неизвестно. Потенциалното интегриране на DOGE с различни услуги на Илон Мъск също допринася за несигурността около бъдещето на криптовалутата.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *