Биткойн: Какво днес определя цената му – CoinShares

Според неотдавнашно интервю за телевизия Bloomberg, Демирърс отхвърля схващането, че банковата криза в САЩ е основната причина за движението на цените на Биткойн през последните месеци. Вместо това, тя приписва възходящата траектория на Биткойн на възвръщането на апетита на инвеститорите за риск и очакването на предстоящото халвинг събитие, което ще доведе до 50% намаление на възнагражденията на миньорите. Тя обяснява, че това са два основни фактора, които оказват влияние и добавя, че корелацията на Биткойн със световните акции значително е намаляла.

Демирърс смята, че неотдавнашното повишаване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв, целящо ограничаване на инфлацията, няма да попречи на представянето на Биткойн. Въпреки това тя отбелязва, че високите лихвени проценти оказват влияние върху проектите за децентрализирано финансиране (DeFi) и наблюдава спад в активността на веригата, като при Биткойн и Етериум се наблюдава спад от около 15%.

В обобщение, Демирърс смята, че неотдавнашната пазарна сила на Биткойн се дължи на нарастващия апетит за риск при инвеститорите, очакването на предстоящото халвинг събитие и намаляването на корелацията с глобалните акции.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *