Какъв ще е курсът на Лайткойн – прогноза с помощта на изкуствения интелект

Въпреки дългоочакваното халвинг събитие на Litecoin, което се очаква да се случи след 86 дни, цената на криптовалутата не успя да запази нивата си. На 26 април цената на Litecoin се насочи към възстановяване, като се стремеше да достигне до ключовото ниво на съпротива от $100. Обаче дигиталният актив не успя да премине границата и за кратко достигна връх от $94, след което спадна до $85.

На 5 май платформата за финансови прогнози CoinPriceForecast, използваща технология за машинно обучение, прогнозира намаление на цената на Litecoin до края на 2023 година, въпреки предстоящия халвинг. Започвайки от $70 през 2023 година, текущата търговска цена на Litecoin възлиза на $88, което показва 25,7% увеличение от началото на годината. Прогнозната цена на изкуствения интелект за края на 2023 година е $83.85, което отразява спад от 7,3% на седмичната графика. Освен това, се очаква цената в средата на годината да бъде малко по-висока от настоящата, достигайки $89.01.

Въпреки спада на цената, Litecoin поддържа значителна пазарна капитализация от $6,1 милиарда, което го нарежда на 12-о място по обща пазарна стойност. Забележително е, че през изминалата седмица Litecoin се нареди сред трите най-търсени монети в CoinGecko, заедно с Bitcoin на първо място и Pepe на второ.

Крипто анализаторът Captain Faibik смята, че халвинг събитието на Litecoin може да породи хайп и сценарий на FOMO, което да накара дигиталния актив да достигне до $450. Създателят на Litecoin Чарли Лий изрази оптимизъм по отношение на предстоящото халвинг събитие през август и потенциалното му въздействие върху Litecoin в сравнение с Bitcoin. Лий предвижда покачване на двойката LTC/BTC до 0,025 BTC в бъдещия бичи цикъл, което е забележително увеличение от над 700%. Той приписва този обещаващ скок на уникалните характеристики на Litecoin, като например присъщата му конструкция за по-висока производителност, мащабируемост чрез разширяване на блоковете и подобрена заменяемост и поверителност, осигурени от MWEB. Положителната перспектива на Лий за потенциалните печалби на Litecoin в сравнение с Bitcoin подчертава силата на криптовалутата като инвестиционна опция за диверсификация на портфейла.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *