Биткойн: Китове натрупват BTC на стойност $1.9 милиарда за 18 дни

Платформата Santiment твърди, че китовете, т.е. инвеститорите, които притежават между 100 и 10 000 BTC, са добавили общо 64 000 BTC на стойност 1,875 милиарда долара към своите портфейли от 11 април до настоящия момент.

„Биткойн китовете тихомълком са натрупали отново след прибирането на печалби, когато цената на BTC се повишаваше над 30 000 долара на 11 април“, допълва Santiment.

Платформата за пазарни анализи IntoTheBlock публикува за изминалата седмица, че пазарните участници са изпратили над 1 милиард долара в BTC на централизирани крипто борси, където те потенциално биха могли да бъдат продадени на свободния пазар.

IntoTheBlock показва, че крипто борсите са станали свидетели на значителен ръст на депозитите на BTC след появата на фалшиви слухове, че адреси, свързани с несъществуващата борса Mt.Gox, са започнали да прехвърлят средства.

Преди това през месец април два отдавна спящи BTC кита се събудиха от дългогодишен „сън“, за да прехвърлят милиони долари от най-големия крипто актив по пазарна капитализация. Единият кит от ерата на Сатоши, който е останал в спящо състояние от 2011 година, внезапно се събуди и прехвърли 10 милиона долара в BTC.

Друг спящ преди това кит, който преди това е извършвал трансакции през декември 2013 година, внезапно се съживи и прехвърли биткойни на стойност над 60 милиона долара.

Към момента на написване на статията, цената на биткойн е 29 266 долара.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *