Биткойн: Крипто пазарът под дъга от безразсъдни ценови флуктуации

На 26 април курсът на Биткойн (BTC) изведнъж скочи до $30,000 след седмица на консолидация на около $27,000. В същия ден само за по-малко от час криптовалутата загуби 9% от стойността си и падна на $27,400.

Въпреки това, BTC успя да възстанови част от изгубените си печалби и към момента на написването на статията се търгува на $29,150, с обем от около $33.8 милиарда за последните 24 часа. Аналогично, Eтериум (ETH) падна от около $2,000 до $1,800, но успя да се върне на $1,888, докато алткойнът регистрира силно начало през 2023 г. и се издигна с 90%, издигайки цялата криптоекосистема.

Изострената волатилност доведе до ликвидиране на лонг и шорт позиции за стойност $352 милиарда за последните 24 часа.

Възможността за повишаване на лихвените проценти на Федералния резерв на САЩ и решението на FOMC може да бъде повлияно от публикуваните икономически показатели, като PCE, БВП и безработица. Ако Фед не повиши лихвените проценти, това може да доведе до още по-голям скок в стойността на Биткойн. В случай на обратното – ако има повишение, то това може да бъде вече отчетено от пазара.

Еднодневният технически анализ на TradingView показва много позитивно настроение, тъй като обобщението и пълзящите средни сочат към „силна покупка“ съответно при 15 и 13.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *