„Биткойн може да постигне 100 000 долара до края на 2024 година“ – според водеща британска банка.

Според ръководителя на отдела за изследване на дигиталните активи в Standard Chartered, Джеф Кендрик, Биткойн ралито може да бъде укрепено от редица фактори, сред които неотдавнашните сътресения в банковия сектор на САЩ.

Освен това, той смята, че други фактори, които биха спомогнали за възхода на BTC, са стабилизирането на рисковите активи, тъй като Федералният резерв на САЩ приключва цикъла на повишаване на лихвените проценти, както и подобрената рентабилност на крипто добива.

Кендрикс вярва, че макар несигурността да продължава да бъде присъща, пътят на Биткойн към нивото около 100,000 долара става все по-ясен.

Известни анализатори прогнозират пътя на Биткойн

Наскоро PlanB, известен анализатор, направи смела прогноза за бъдещето на най-голямата криптовалута. Според неговия Stock-to-Flow (S2F) модел, стойността на Биткойн ще се увеличи с близо 1,850% от сегашната му цена след халвинг събитието, очаквано през следващата година.

В неотдавнашно интервю, Майк Макглоун, старши комодити анализатор в Bloomberg, изрази позитивните си възгледи към Биткойн, но предупреди, че рисковите активи, включително водещата криптовалута, може да бъдат изправени пред големи предизвикателства в бъдеще.

Въпреки че търговската стойност на BTC започна годината на около 16,500 долара, тя отбеляза почти 90% увеличение на стойността си, достигайки връх от около 31,000 долара през април 2023 г., преди да падне на малко над 27,000 долара.

По този повод, анонимният крипто трейдър и анализатор, познат като „Credible“, заяви, че Биткойн и пазарите на дигитални активи скоро ще достигнат нови върхове, въпреки неотдавнашното оттегляне на BTC от 30,000 долара.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *