„Биткойн постигна дъното – време за новия „биков“ пазар“ – Майкъл Сейлър

Сейлър обясни, че новият вълнуващ пазар на Биткойн е поради няколко фактора, включително намаляването на наградата за добиване на Биткойн, наричано халвинг, по-простото приемане на криптовалути от обществото и регулаторни действия, които насърчават приемането на Биткойн. Той прогнозира, че интересът на инвеститорите и разработчиците ще се пренасочи към Биткойн, тъй като регулациите ще изключат конкурентите като Етериум.

Според председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, Гари Генслер, всички криптовалути, различни от Биткойн, попадат в обхвата на законите за ценните книжа. Сейлър смята, че крипто токените и ценните книжа вероятно ще се сблъскат с широкообхватно регулиране, което може да доведе до тяхната гибел. Той смята, че Биткойн е най-сигурната мрежа и актив, без регулаторни притеснения.

Това развитие може да допринесе за по-широкото приемане на Биткойн. Според Сейлър, останалата част от крипто екосистемата ще се обърне към Биткойн. Той изтъкна предложените от Съвета за финансови счетоводни стандарти насоки, които осигуряват яснота и прозрачност на компаниите, държащи криптовалути в балансите си, като MicroStrategy.

Съгласно Сейлър, показателите миграцията на дейността на Ordinals към мрежата на Биткойн и предстоящото халвинг събитие ще повишат цената на Биткойн, като допълнително ще намалят предлагането му. Той остава оптимист за бъдещето на Биткойн, като твърди, че голяма част от отрицателния ливъридж е премахнат и предстои благоприятен период на растеж.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *