Голдман Сакс: Доларът все още може да се заздрави

Според анализаторите Майкъл Кейхил и Лекси Кантер, преобладаващите пазарни оценки може да подценят степента на възходящата траектория на американския долар. Те разгледаха влиянието на макроикономическите условия, особено на условията за кредитиране, върху валутния пазар и заключиха, че кредитните условия в САЩ не са се затегнали толкова значително, както се очакваше. Това ги кара да смятат, че има повече възможности за укрепване на щатския долар в краткосрочен план, отколкото пазарът предвижда.

Анализаторите отбелязаха, че цялостното обезценяване на щатския долар вероятно ще бъде по-ограничено, отколкото се възприема, но предупредиха, че процесът на обезценяване на долара се очаква да бъде по-скоро постепенен, отколкото рязък, с периодични колебания по пътя.

Кейхил и Кантер подчертаха важността на отчитането на макроикономическите фактори, особено на условията за кредитиране, при оценката на траекторията на валутата. Те също така отбелязаха интересната зависимост между стойността на щатския долар и глобалния икономически растеж. Традиционно, по-слабият долар се свързва със силен растеж в други части на света, а не със слаб растеж в САЩ. Анализаторите подчертаха също, че еврото все още не е поело потенциалната роля на претендент за щатския долар, тъй като резултатите както на Европа, така и на Китай не отговарят на по-ранните очаквания за силен растеж.

В заключение, Goldman Sachs запазва положителните си перспективи за щатския долар и смята, че той има потенциал да се укрепи допълнително. Те отбелязаха, че е важно да се отчитат макроикономическите фактори при оценката на траекторията на валутата и предвиждат по-скоро постепенно обезценяване, отколкото рязък спад, въпреки вероятността от случайни неуспехи.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *