Биткойн превишава отново $30,000 – инвеститорите продължават да бъдат оптимисти.

Над 3% ръст на Биткойн предизвика тревога сред трейдърите, които наблюдаваха нивото на подкрепа от $30,000. Но активността в книгата за поръчки на Binance и ликвидността на заявките, която се доближи до спот цената, успокои тревогите.

Впечатляващ ръст на Биткойн и положителна тенденция

Популярният анализатор Майкъл ван де Поуп е оптимистичен за последните печалби на Биткойн и предполага, че след пробива може да се очаква ръст до нови върхове и приближаване към нивото от $40,000. Биткойн показа впечатляващо представяне, като надмина историческия си връх с най-силната тримесечна възвръщаемост, постигната през ноември 2021 г. От началото на годината активът се е увеличил с над 80%, което го прави най-добре представящият се актив за 2023 г. За разлика от него, златото отбеляза само 9% увеличение за същия период, докато NASDAQ 100 и S&P 500 успяха да постигнат ръст от съответно около 20% и 8.5%. През 17 април Glassnode, компания, предоставяща анализи за веригата, призна впечатляващото представяне на Биткойн и предположи, че тазгодишната положителна тенденция бележи значителна промяна спрямо предходната година.

Диапазон на търговия и ценови цели на Етериум

Според последни актуализации, за възходящия импулс са отговорни големите търговци (китове). Алткойните, включително Етериум (ETH), също отбелязаха печалби след развоя при Биткойн. Етериум остана близо до горната част на дневния си търговски диапазон, като биковете се стремят да пробият $2,140, най-високото ниво от май 2022 г. Етериум поскъпна с 15% в сравнение с Биткойн след актуализацията Shapella.

Пазарната капитализация на Биткойн може да нарасне до $10 трилиона

Дан Тапиеро, мениджър на фондове и макро гуру, изрази положителни гледни точки за Биткойн (BTC) по време на разговор с Антъни Помплиано. Тапиеро прогнозира, че пазарната капитализация на BTC, която в момента се оценява на близо $600 милиарда, може да нарасне до $10 трилиона през следващите години. Според него, поради настоящите световни икономически обстоятелства, BTC може да достигне стойност до $500,000. Освен това Тапиеро призна, че все по-широкото разпространение на Биткойн и практическите му приложения го правят привлекателна перспектива за инвестиции.

Цена и анализ на Биткойн

Потенциалът за по-нататъшна волатилност се запазва на по-ниските времеви рамки, преди откриването на търговията на Уолстрийт, като през деня вече бяха отчетени ликвидирани къси BTC позиции на стойност $16 милиона. Към момента на писане на статията, BTC се търгува на цена около $30,330 след скок с приблизително 3% през последните 24 часа и има обем от почти $18 милиарда. Еднодневният технически анализ от TradingView показва бичи сантимент, като обобщението и пълзящите средни показват „покупка“ и „силна покупка“ със съответно 15 и 14 сигнала.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *