Хакерът на SafeMoon връща 80% от откраднатите пари

На 28 март хакер се възползва от уязвимост в приложението SafeMoon. Общността на SafeMoon изрази разочарованието си по повод липсата на актуализации от екипа на компанията, но те бяха критикувани за представянето на амбициозни актуализации, които не се справят с реалния проблем. Призивите за търпение за главния изпълнителен директор на SafeMoon Джон Карони не успокояват общността, която иска незабавни действия срещу хакера.

Неотдавнашно съобщение от @SafeMoonSpidey обаче посочва, че хакерът се съгласил да върне 80% от откраднатите средства. Сделката е сключена между хакера и екипа на SafeMoon и в съобщението се посочва, че тя е в най-добрия интерес на SafeMoon и общността. Някои съмняват, че хакерът е награден за престъпното си поведение, но @SafeMoonSpidey предлага задържаните 20% да се считат като награда към етичен хакер (white hat).

Въпреки това, връщането на 80% от откраднатите средства е по-добро от нищо. Нещата може да са стигнали до тази развръзка, преди да бъдат актуализирани приложението на SafeMoon. Остава да се види дали общността на SafeMoon ще бъде доволна от тази сделка или ще продължи да изисква допълнителни действия срещу хакера. Във всеки случай, екипът на SafeMoon трябва да предприеме мерки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще, за да възстанови доверието в платформата.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *