Хакерът на Silk Road е осъден на 1 година затвор за кражба на 50 000 BTC.

Министерството на правосъдието на САЩ публикува изявление, в което съобщава, че Джеймс Джонг е бил осъден на една година и един ден затвор за своето участие в кражбата на BTC токени, извършена преди повече от десет години.

Според прокурора на САЩ, Дамиан Уилямс, Джонг е използвал различни техники, за да скрие кражбата си, включително Биткойн миксер, чуждестранна крипто борса и сложни инструменти, за да избегне да бъде открит от властите. Той е създал фалшиви акаунти, за да скрие самоличността си и е злоупотребил с системата за теглене, за да получи BTC.

През ноември 2021 г. властите претърсват дома на Джонг в Джорджия и откриват около 50,491 BTC, пари в брой, благородни метали и физически BTC монети.

Според информацията от март 2022 г., Джонг е доброволно предал 1,004 BTC. Правителството планира да продаде възстановените BTC, които в момента са на стойност над 1 милиард долара. На момента на писането на тази статия, BTC се търгува на цена около 30,300 долара, като е постигнат експоненциален ръст от откакто Джонг придобил големи количества от актива през 2012 г.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *