Биткойн се срина под $28,000, катарсис на целия крипто пазар

Цената на Биткойн (BTC) падна с над 3% през последните 24 часа и в момента се търгува около $27,962, според данните на CoinMarketCap. По седмичната графика BTC изгуби около 9,8%.

Това се случи след като криптовалутата успя да се възстанови до $30,000. Към момента пазарът изглежда затънал, като повечето алткойни регистрират значителни загуби.

Етериум (ETH) загуби почти 1% от стойността си за деня и в момента се търгува на цена от $1,909. Решението на втори слой за мащабиране, Arbitrum (ARB), загуби последните си печалби и спадна с 8%, като моментната му стойност е $1,43.

Общата пазарна капитализация на крипто пазара спадна с 3% и в момента е на стойност $1,18 трлн.

Продължението на тази корекция все още е на дневен ред, тъй като някои анализатори предполагат, че настоящата справедлива стойност на BTC е около $25,000. Други имат още по-мрачни прогнози и предвиждат спад до под $20,000.

Само преди броени дни индексът на страх и алчността достигна ниво от 58, което е 17-месечен връх. Това означава, че пазарът е станал алчен и може би низходящият му тренд е бил неизбежен.

Въпреки това, не всичко е тъмно и мрачно.

Както заяви главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, Майк Новограц, по-добре е да има стабилен и устойчив растеж, отколкото да се преживее внезапен скок, който може да бъде пагубен за индустрията. Със сходни мнения е и главният изпълнителен директор на Morgan Creek Digital, Марк Юско, който смята, че крипто секторът е на границата на бич пазар, като това може да се дължи на големите колебания в глобалната ликвидност.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *