Крипто влиятелният Бен „BitBoy“ Армстронг има проблеми заради FTX

Армстронг и други влиятелни личности в света на криптовалутите са обект на колективен иск, който ги обвинява, че са рекламирали нерегистрирани ценни книжа на FTX. BitBoy, водещият на крипто канала, организирал круиз до Бахамите, за момента не желае да явява присъствие на съдебното изслушване, въпреки заповедта за лично присъствие на него.

Той утвърждава, че никога не е рекламирал FTX, но съдебните документи показват, че е го похвалил и нейния утилитарен токен. Поведението му към адвоката Адам Московиц, който е подал иск, е подробно описано в съдебните документи и в социалните медии на Армстронг. Все още няма отговор от представителите на канала за коментар.

Делото срещу Армстронг и другите обвинени за реклама на нерегистрирани ценни книжа на FTX е заявено в окръжния съд на Южен окръг на Флорида. Адвокатска кантора „Московиц“ е подала искове срещу други компании, включително Voyager Digital, Binance – най-голямата крипто борса в света, за предполагаема реклама на нерегистрирани ценни книжа.

Според информацията Армстронг е имал обидна комуникация с адвоката Московиц, като изпращал имейли и публикувал обидни постове в социалните медии. Това е довело до наредбата на съдията да се яви на съдебното заседание в четвъртък.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *